2010 m. lapkričio 19 d., penktadienis

Vaikų žaidimai

Sveiki, šiandien noriu su jumis pasidžiaugti ir pasigėrėti, ir tuo pačiu dar kartą įsitikinti, kad kartais vaikams nereikia jokių brangių ar įspūdingų žaislų, kad jie galėtų žaisti ir fantazuoti .Gal ir nebūčiau parodžiusi jums mano siūtų Valdorfo žvėriukų, jei šiandien nebūčiau pamačiusi, kaip mano mažieji  su jais žaidžia. Bandžiau likti nematoma ir užfiksuoti kai kuriuos jų žaidimo momentus, bet jie vis sukiojosi, judėjo, kilnojo rankas, tai nuotraukos truputį išplaukusios, o ir visiškai nematoma likti nepavyko :-)
Šiuos žvėrelius pasiuvau savo viduriniosios-Barboros-darželio grupei, tiesiog vaikams žaisti. Bet kadangi Barborytė šiuo metu serga ir į darželį neina, tai ir žvėriukai niekaip iki darželio nenukeliauja. Namie jie išbandomi, ar tvirtai pasiūti, ar kojos nekrypsta :-) Atrodo-paprastučiai, neįmantrūs, bet teko pasikrapštyti. Į kai kurių vidų įdėtas vielos karkasas, kad kojos į šonus nesiskėstų, kimšti natūralia vilna, naudoti siūlai-tik medvilniniai ir vilnoniai. Čia reiktų paminėti, kad Valdorfo pedagogikoje ypatingai vertinamos natūralios kilmės medžiagos. Todėl Valdorfo darželiuose nė su žiburiu nerasite plastikinių žaislų, o ir kiti žaislai-daugiausia rankų darbo (medinės mašinos, traukiniai, lėlės, žvėriukai, nykštukai, fėjos ir kt. ). Taigi, mano žvėrynas:




 O štai keletas akimirkų iš vaikų žaidimo:






5 komentarai:

  1. Kokia saunia komanda 'sumeistravot".Visas zoosodas! Tikiu,kad vaikams patiko!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ievut, kas tiesa - tas ne melas, t. sakant :)Mes jau taip pat senokai nebeperkam zaislu vaikams. Pirktiniu jie taip nevertina, kaip savo darytus arba darytus kartu su manim. O kai mama pati padaro, ir dar tokiu graziu ... Kaip gi su jais nezaisti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kokie mieli!!! Savo vaikams aš tik tokių žaisliukų ir norėčiau...

    AtsakytiPanaikinti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails