2010 m. vasario 19 d., penktadienis

Su kuo valgomas BISCORNU?

Kai vienąkart rausdamasi po įvairiausias rankdarbių temas internete visai netikėtai aptikau keistą terminą BISCORNU, nė neįsivaizdavau, kas tai per dalykas ir su kuo jis valgomas...Smalsumas padarė savo darbą ir pastūmėjo išbandyti dar vieną rankdarbių techniką. Tiksliau pasakius, tecnika tai čia paprasta-siuvinėjimas kryželiu, tik įvilkta į neįprastą rūbą. Nors patyrusioms siuvinėtojoms čia vėlgi nieko naujo ... O man buvo tikrai įdomu pabandyti. Tai-adatinė, siuvinėta kryželiu, bet svarbiausia-jos forma! Ji gaunama du kvadratus susiuvus  specialiu dygsneliu pagal specialią schemą. Pirmąjį siuvinėjau pernai žiemą, o antrąjį-pernai pavasarį gimdymo namuose, kai gimus Vincentui ten teko pagyventi pora dienelių :-) Taigi-BISCORNU:
Iš tikrųjų biscornu prisiminiau  ne šiaip sau. Šiandien vienam šauniam bendraminčių būrelyje mokiausi FRIVOLITE technikos. Labai džiaugiausi galėdama kažką naujo išmokti  ir visą vakarą galvoj sukiojosi vien " rankdarbistinės" mintys.  Kiek visko dar norėčiau išbandyti, kiek dar išmokti. Juk pasaulyje - neaprėpiama gausybė įvairiausių grožybių, sukurtų žmogaus rankomis. Bet gyvenimas per trumpas, kad sugebėčiau šitiek aprėpti. Tad perkračiau mintyse tai, ką jau, įsivaizduoju, kad sugebu, ką jau išbandžiau. O vienas iš tokių dalykėlių ir buvo Biscornu.Tačiau, jei atvirai-tai nėra ta rankdarbių rūšis, kurioje norėčiau tobulintis. Didžiausias mano simpatijas ir visą laisvą laiką kolkas pelni veltinis ir meškiukai.Tai mano favoritai rankdarbių srity!

4 komentarai:

  1. Mačiau rausvąją adatinę, ji nuostabi. Darbelio tai tikrai daug tokią padaryti, pagalvojau, kad tik tu taip gali. Aš niekuomet nesiryžčiau tokiam darbui - neturiu tokios kantrybės.
    Ką gi, lauksim veltinio darbelių ir meškiukų

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šaunios adatinės! ;)
    O kaip sekėsi su Frivolite? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mieloji :), kai matau tokius grožius, jaučiu, kad bręsta reikalas pasimokyt ir biscornu. Seniai jau žaviuosi, bet pati niekaip nesirįžtu išmėginti :). Tai sakau, gal ir biscornu pamokėlę kokią, a? Pasaka :)
    Irma

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dėkui merginos!
    jurooma-tuoj tuoj bus ir veltinio, ir meškinų, tiksliau-jų draugų!

    agne-frivolite-gerai, man patiko!

    Irma-tai kad nesu aš biscornu specialistė, tik mokiausi, o mokydamasi šias dvi ir išsiuvinėjau :-)

    AtsakytiPanaikinti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails