2010 m. vasario 4 d., ketvirtadienis

Sapnų angelas

 Ar kada bandėt paskaičiuoti, kokie sapnai jus dažniau aplanko-gražūs, šviesūs, spalvoti ar niūrūs, bespalviai, slogūs, gal net baisūs? Ar atsimenate savo spanus? Man dažnai būna , kol neiškeliu kojos iš lovos, galiu papasakot, ką sapnavau, bet vos tik išlipu ir rytinė rutina paima viršų, tuoj visi sapnai išgaruoja. Žinoma, kartais jie būna labai ryškūs ir ilgai negaliu jų pamiršti, kartais net kitą naktį susapnuoju antrą to paties sapno seriją. Kaip koks daugiaserijinis filmas, tik vienas skirtumas-niekada nežinau, kiek serijų turės sapnas.
 Turbūt retas kuris rimtai susimąstome apie sapnų reikšmę, nesigiliname, skubame, o per tą nuolatinį lėkimą ir sapnus pamirštame. Tačiau kiekvienas galime atvirai pasakyti, kad blogų, baisių sapnų naktimis matyti visgi nesinori...Norisi miegoti ramiai , o atsibudus-šypsotis. Ir aš to noriu. Ir visiems to linkiu.
Dar prieš Kalėdas atkeliavęs Sapnų angelas atvėrė sapnų narvelį ir išleido šviesius sapnus. Gaudykit!
 
  
  
  


 
  
Fotografas-I.Savulionis
Reikia būtinai pridurti, kad veidą su tokia išraiška dariau pirmą kartą. Labai norėjau  naujai išbandyti save ir savo sugebėjimus ir įrėžti kelias raukšles. Prie to noro prisidėjo ir mano žavėjimasis lėlininkės Jūratės Jasevičienės darbais. Vasarą buvau jos lėlių parodos "Meilė pagal Jūrą" atidaryme, kur tiesiog negalėjau akių atplėšti nuo Jūratės lėlių. Tas įspūdis giliai įstrigo. Veldama savo angelą, bandžiau padaryti savaip, bet draugai sako, kad veidas vistiek turi kažką Jūriško. Reiks paklausti pačios Jūratės Jaesvičienės :-)

13 komentarų:

  1. Kaip faina,kad jau kuri.Visad laukiu tavo darbu.Angelas grazuolis.Labai patiko rubas,spalvos nepakartojamos.Saunuole!

    AtsakytiPanaikinti
  2. liebe ieva,
    ich habe mich sehr gefreut, dass du mir in deutsch einen kommentar geschrieben hast! mein englisch ist katastrophal und ich bin froh, wenn ich dir in zukunft auf deutsch mehr zu deinen wunderbaren engelwerken sagen kann.
    deine engel sind einzigartig und unverkennbar mit deiner handschrift versehen. sie sprechen mich auch sehr an, weil sie keinen süss,lieblich,romantischen ausdruck haben, sondern meist männlich oder neutral erscheinen,sehr ausdrucksstark sind und einem auf eine gedankenwanderung schicken. ich mache mir oft gedanken über deine kreaturen, wer ist das, was denkt oder macht er gerade.....
    es ist interessant, deine engel zu betrachten!!!
    ich freue mich auf jeden fall immer wieder sehr, wenn du ein neuer blogpost machst!
    einen schönen tag wünscht dir,
    filz-t-raum.ch

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai nuostabus darbas Ieva, hipnotizuojančiai veikiantis, niekaip akių negaliu atitraukt, kaip iš vaikystės pasakų...

    AtsakytiPanaikinti
  4. O čia tai bent angelas. Koks įspūdingas. Kiek atrodo, noriu daug parašyti, o žodžių nerandu... Dar vis sėdžiu ir žiūriu, galvoju, gal atsiras kalbos dovana, bet ne...
    Nuostabus kūrinys

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tobulas, išbaigtas, nerealus....
    Tiesiog žodžių trūksta apsakyti...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Eina sau koks gerulis! Iš pradžių pagalvojau, kad lipdytas :). Ir poza, ir bruožai, ir spalvos, ir detalės... Tobula.
    Irma

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jūrate, jurooma, OS, Vaida, Irma - labiausiai ačiū jums! Žiūrovo įvertinimas man labai svarbus, jis tarsi pastūmėja arba pristabdo, patvirtina mano kūrybinio žingsniavimo kryptį arba ją pakoreguoja. Man labai to reikia. Dėkui jums!

    filz-t-raum.ch-vielen Dank ! Bitte , schreiben sie mir unbedingt nur in Deutsch , weil mein Englisch ist auch katastrophal und sehr primitiv.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Deine Engel sind zauberhaft! Sie sind der beinahe lebende Beweis, dass himmlische Wesen nicht unbedingt zart und zerbrechlich aussehen (so wie wir Frauen auch!).
    Ganz liebe Grüsse aus den Niederlanden, Claudia

    AtsakytiPanaikinti
  9. I love your work, too bad I do not speak your language... so i do not understand what you write... I can only adore your work.
    Lots of Greetings from Germany
    Annette

    AtsakytiPanaikinti
  10. Jetau, pamacius is pradziu maniau, kad lipdytas sis angelas, abstulbau suvokus, kad veltinis, lenkiu galva, suzaveta esu !! Saule

    AtsakytiPanaikinti
  11. Claudia-danke für nette Worte!

    filzfrosch-Dank für Ihren Besuch auf meinem Blog! Wegen litauischer Sprache-möchten Sie nicht Google-Übersetzer benutzen?(ja, ja, ich weiss, dass er übersetzt wirklich schrecklich,ganz automatisch, aber es ist vielleicht besser als nichts :-)Trotzdem vielen Dank nochmal!

    Saule-ačiū, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ievute, as kaip visada zado netekus matydama Tavo kurinius........kaip taip galima tokius nuostabius, tobulus, nepakartojamus darbus padaryt..........tik turint toki pat vidu......
    Zemai galva lenkiu....wow...

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ziuriu i tavo Angela, o jis kaip gyvas...
    Turiu viena taviski savo namuose. Nepamenu, pries kiek metu jis pas mane atkeliavo, svarbiausia, kaip idomu yra stebeti, kaip jie keiciasi...
    Pasikroviau pas tave geros energijos :) Aciu !

    AtsakytiPanaikinti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails