2010 m. sausio 30 d., šeštadienis

Angelų kronikos (4)

Šiandien pristatysiu dar pora praėjusių metų angelų. Išskrido, vos tik atskridę ir ,tikiuosi, ramiai sau gyvena naujuose namuose, sergsti šeimininkus nuo pykčių, pavydo, blogų žmonių ketinimų, nuo melo, apgavysčių, piktų išdaigų, nuo nemalonių netikėtumų...
Angelas su šakele (ūgis apie 33cm)
 
 
Angelas Šauklys (ilgis 35-36cm)
 
 
Angelų sudėtis-99,99 % vilna (0,01% - plona vielytė, pasislėpusi kai kuriose angelo kūno dalyse ).

2010 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Peliukas Filipas/Mouse Philip

Noriu jums pristatyti peliuką Filipą. Neaišku, iš kur jis per tokią pūgą gavo kiaušinių, bet faktas-kad jis jau pradėjo ruoštis Velykoms.
Dydis 9,5cm (iki ausų viršaus), siūtas iš specialaus minikailiuko, kimštas vilnos granulėmis, tonuotas aliejiniais dažais. Pėdutėse ir pilvuke-stiklinis granuliatas, nosytė siuvinėta, vaškuota. Kiaušinukai lipdyti iš paperclay.
 

2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Ledinukas

Jau beveik metus mano namuose gyvena meškiukas Ledinukas.  Jis buvo siūtas Valentino dienai, tiksliau konkursui-"Valentino meškiukas". Meškiukas laiko širdelės formos saldainį-čiulpinkuką, todėl jis ir vardu Ledinukas (su šalčiu ir ledu neturi nieko bendra).Na, įsivaizdavau tokį skanų pavirto cukraus sirupo saldainį ant pagaliuko, kokius bobutės pardavinėdavo prie parduotuvių mūsų vaikystės laikais.  Retkarčiais dar galima tokių ledinukų nusipirkti prie bažnyčios per didžiuosius atlaidus.Skanu? Be galo... Aš net, atsimenu, kadaise bandžiau pati išsivirti tokį kaitindama šaukštą , pilną  vandenyje ištirpusio cukraus, virš dujinės viryklės.Po to išpyliau į kažkokį apvalų dangtelį nuo vaistų buteliuko ir laukiau, kol sustings.Tik kaip iškrapščiau iš to dangtelio-nepamenu, bet buvo skanu... Tačiau ne apie tai aš čia...  Ledinukas-pirmas mano siūtas meškiukas iš tikro specialaus mocherinio kailiuko, galva/rankos/kojos  jungtos metaliniais sąnariais, sukiojasi, kimštas sinteponu , o pilvuke-levandos, kurios kvepia iki šiol. Tonuotas tekstiliniais dažais, nosis-siuvinėta (vaškuoti tada dar nedrįsau), akys-stiklinės.



2010 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Žiemos spalvos

Snigo jau senokai...O anas (gal net pernykštis?)sniegas prie gatvių, šaligatvių-kažkoks murzinas, papilkėjęs... Trūksta gaivumo, skaidraus šviežumo...Jau nusibodo man ta žiema, šalčiai, klastingai po sniegu pasislėpęs ledas kiemų keliukuose...Pabersiu šiek tiek spalvų-gal nuskaidrės  mintys, atsigaus nuotaika...













 

2010 m. sausio 20 d., trečiadienis

Angelų kronikos (3)

Kol naujasis angelas (o tai bus Sapnų angelas) laukia fotosesijos, peržvelgiu senų nuotraukų albumą, kur įamžinti visi mano sukurti angelai. Ir jums pristatau dar kelis ankstėlesnius anų-užanų metų angelus.
Rapolas Dūdorius




















 Angelas Ramusis Izidorius



Angelas Sargas

2010 m. sausio 18 d., pirmadienis

Galima laimėti!!!

Viename puikiame bloge Душевное пространство dėl 3 priežasčių vyksta loterija. Galima laimėti štai tokį mielą mielutį meškutį

Bandykit ir jūs savo laimę!!!

Mini balerina

Maži padarėliai-baisiai mieli...Susigundžiau ir aš pabandyti. Mini balerina apie 10cm, siūta iš plonyčio paltinio audinio, kimšta sinteponu, tonuota tekstiliniais dažais, nosytė-siuvinėta, rankytės, kojytės ir galva-sukiojasi. Padovanojau ją pernai per Kalėdas krikšto dukrai.





Mano pirmasis meškiukas/My first teddy bear

Mano pirmasis meškiukas atsirado pernai ir buvo siūtas mano vyresnėlei Elzei. Už postūmį jam atsirasti dėkoju Inai (Bears`n Roses), kuri forume Supermama suorganizavo meškiukų siuvimo pamokėles ir pirmąjį konkursą.
Susipažinkit-Severina


Kailiukas - dirbtinis, kimšta sinteponu, aksesuarai-rankų darbo veltinis, iš nepatyrimo bandyta tonuoti akriliniais dažais :-)

2010 m. sausio 17 d., sekmadienis

Rubininės paslaptys

Paskutinę praeitų metų dieną sugalvojau dar pavelti. Norėjau perduoti lauktuvių vienai pažįstamai į Šveicariją. O kurjeris-mano draugė Audra-tuoj po Naujųjų žadėjo tenai lėkti, tad tempti gumos nebebuvo kada... Tad štai tokią Rubininę paslapčių dėžutę nuvėlė mano pirščiukai (tik be tikrų rubinų, deja...).


 

























Foto:Thomas van der Heide

2010 m. sausio 16 d., šeštadienis

Angelų kronikos (2 )

Nors naftalinu atsiduodančios naujienos-visai nėra jokios naujienos, ryžtuosi tęsti pažintį (o kitiems-tiesiog primenu istoriją) su mano namuose gimusiais ir į pasaulį išskridusiais angelais.
Pradžioje jie buvo bevardžiai... Taigi, štai dar keli:



2010 m. sausio 15 d., penktadienis

Kur gi tie angelai? arba Angelų kronikos (1)

Po dienoraščio pavadinimu puikuojasi paantraštė "Angelai, meškinai ir visa kita". Bet kas , iki šiol užsukęs į mano dienoraštį, rado kaip tik visa kita, tik ne angelus ir ne meškinus.Įdomu-ar pagalvojo, kur gi tie angelai, kur meškinai? Ar praslįdo pro akis tas nežymus sakinukas? Kaip ten bebūtų, taisau padėtį ir nuo šiandien pradėsiu pasakoti angelų istorijas, t.y. karts nuo karto pristatysiu po vieną anksčiau darytą angelą, kad jie galėtų draugiškai sutūpti kažkur šio dienoraščio kamputyje esančioje lentynėlėje.Tie, kas mane pažįsta, žino ir mano darbus, tad iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jiems gal nebus taip jau smalsu, bet-sekite naujienas, nes pažadu pateikti ir staigmenų!
O šiandien papasakosiu, kaip kilo mintis sukurti pirmąjį savo gyvenime angelą. Tai buvo prieš tris metus, kai laukiausi savo vidurinėlės Barboros. Vilna buvo mane jau užbūrusi,o mažas kūdikėlis pilvelyje tarsi skatino ieškoti tik šviesių, gražių, gerų dalykų aplink. Be  rankdarbiavimo sėdėti negalėjau, tad šovė mintis nuvelti angelėlį. Veliant jį aplankydavo keistai malonūs jausmai, visiškai nauji išgyvenimai. Jis skirtas mano Barborytei.

Angelėlis labai paprastas, nesudėtingas, veltas adatėlėmis, rūbo padelkos siuvinėtos aukso siūlais,  gėlytė velta šlapiuoju būdu. Jis- vienintelis iš angelų, kurį turiu namuose. Bet jis-ypatingas, nes po jo norėjosi nuvelti dar vieną, ir dar..Dabar šis angelas-kaip pasitikrinimo testas, kiek žingsnių nuėjau tobulindama techniką, puoselėdama idėjas, išlaisvindma mintis ir fantaziją. Ir, aišku, jis kelia man ypatingai mielus prisiminimus iš to malonaus "storulės" laikotarpio...

2010 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

Paukštis keliauninkas

Na štai, kas gimė sausio mėnesį-paukštis keliauninkas! Teisingai jurooma spėjo, kad tai bus lėlė-pirštinė. Tai mūsų (mano ir Jovitos) dovana mokytojai ir klasei, kurioje mokosi mūsų merginos. Tikimės, kad toks paukštis bus smagus pirmokų palydovas per kai kurias pamokas. Bet prieš nutūpdamas klasėje jis dar kai kur šiek tiek pakeliaus. Apie jo keliones ir patirtus nuotykius-vėliau (gal kitą savaitę).

 
 
 
 
 
Buvo baisiai smagu jį velti, žaisti su spalvų perėjimais, kurti detales.
Naudotos medžiagos: vilna, faktūriniai siūlai, šilko gijos, lino pluoštas, tonuota aliejiniais dažais.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails